Έμαθαν για τη διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό στη Βολισσό

Δημοσιεύτηκε στις 23/04/2019    

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της, «άνοιξε» στη Βολισσό την «αυλαία» των εορταστικών της εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα ψυχικής υγείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου), η ομάδα της Κινήτης Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βολισσού και σε συνεργασία με την διευθύντρια Σεζένια Ευγενία και το διδακτικό προσωπικό, υλοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις και ομιλίες από την ψυχολόγο, ΦρροκάϊΕλβίσα-Φωτεινή, την κοινωνική λειτουργό Πίπα Ελένη και τη νοσηλέυτρια, Δαμασιώτη Μαρία.

Την 1η Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση σε 16 μαθητές, όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βολισσού, και έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών, όσον αφορά τη διαφορετικότητα και το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying).

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε βιωματικές ασκήσειςπαίξιμο ρόλων και διαδραστικές ασκήσεις, που στόχο είχαν την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλληλεγγύηςεπικοινωνίας και συνεργασίας των μαθητών με σκοπό την καλλιέργεια ενσυναίσθησης.

Λίγες μέρες μετά, στις 15 Μαρτίου 2017 έγινε ομιλία στους γονείς για το φαινόμενο του bullying και συζητήθηκαν τα συμπεράσματά μας από τη βιωματική δράση των παιδιών τους. Οι γονείς συμμετείχαν ενεργά, μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους και ενημερώθηκαν για ενδεικτικούς τρόπους πρόληψης του φαινομένου.

Ευχαριστούμε θερμά το διδακτικό προσωπικό του Δημοστικού Σχολείου Βολισσού που επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την σωστή μαθησιακή και ψυχοκοινωνικήανάπτυξη των παιδιών.

Πηγή: Εφημερίδα "Πολίτης" (https://www.politischios.gr/horia/emathan-gia-ti-diaforetikotita-kai-ton-ekfobismo-sti-bolisso?fbclid=IwAR24PAKkjNqqxv9rnyibz_im4-akVuaQr5y2CuJGsbyseX2Sn1laW1XCT_Y#.WNFpdsaKyVE.facebook)

© 2019 frrokai.gr • Σχεδιασμός και Κατασκευή ιστοσελίδων • Chiosstartup BY • webpromotion •