Ευαισθητοποίηση μαθητών για τον σχολικό εκφοβισμό

Δημοσιεύτηκε στις 23/04/2019    

Δράση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χίου...

Σταθερά δίπλα στις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» διοργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης με στόχο την πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών.

Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης του 9ου δημοτικού σχολείου Χίου είχαν την ευκαιρία την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, να συζητήσουν με την ψυχολόγο Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάϊ το θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και στα ελληνικά σχολεία.

Βιωματικές ασκήσεις, εξιστόρηση περιστατικών εκφοβισμού, αφήγηση προσωπικών εμπειριών και συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, βοήθησαν στο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και να γίνει μια πολύ όμορφη και γόνιμη συζήτηση. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ ενεργή. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις βιωματικές ασκήσεις, που στόχο είχαν τη βελτίωση των σχέσεων των παιδιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και αλληλεγγύης και την έκφραση τους για την καλύτερη κατανόηση της διαφορετικότητας.

«Το μήνυμα που περνάμε είναι πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι. Βασικός παράγοντας για να ξεπεράσει ή να μην ανέχεται ένα παιδί το bullying είναι η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής του και η επικοινωνία με το περιβάλλον του. Από την άλλη, όλη η σχολική κοινότητα πρέπει να συμμετέχει και να μιλάει για τυχόν άσχημες συμπεριφορές απέναντι σε μαθητές και να μην αγνοεί τέτοια κρούσματα», ανέφερε η ψυχολόγος Φωτεινή – Ελβίσα Φρροκάϊ, συμπληρώνοντας πως : «Είναι υπόθεση όλων μας να μην έχουμε παιδιά και νέους ανθρώπους που καταστρέφονται ψυχικά».

Dimotiko 9

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την υπεύθυνη της τάξης, Ευτέρπη Παληού και υλοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της διευθύντριας του 9ου Δημοτικού, Ελένης Τζάνα στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Είναι πρόδηλο ότι η εμπλοκή των μαθητών σε τέτοιου είδους δράσεις αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την πρόληψη και καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, που είναι υπόθεση όλων μας!

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, Χίος, τηλ.2271020000(εσωτ.2), kmpsy@kpechios.gr, www.kpechios.gr

© 2019 frrokai.gr • Σχεδιασμός και Κατασκευή ιστοσελίδων • Chiosstartup BY • webpromotion •