Η διαφορετικότητα είναι δύναμη και δικαίωμα στη ζωή!

Δημοσιεύτηκε στις 23/04/2019    

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Στα Καρδάμυλα

Οι μαθητές των Καρδαμύλων είπαν «ναι» στην διαφορετικότητα και «όχι» στην ενδοσχολική βία!

Τα δικά τους μηνύματα κατά του ρατσισμού και του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας έστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου Καρδαμύλων στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», την Τετάρτη 5/4/2017 στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Η διαφορετικότητα είναι δύναμη και δικαίωμα στη ζωή!

Από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Καρδαμύλων, 56 μαθητές, άνοιξαν τα αυτιά και την καρδιά τους στις ομιλίες που πραγματοποίησαν η Ελένη Πίπα, κοινωνική λειτουργός , Φωτεινή - Ελβίσα Φρροκάι, ψυχολόγος και Μαρία Ρημική, νοσηλεύτρια , για τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, την καλλιέργεια αξιών και την αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια και με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις και roleplaying με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και τη βελτίωση της ικανότητας συνεργασίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση, με την συμμετοχή όλων των μαθητών που επέδειξαν διάθεση συνεργασίας, επικοινωνίας και αυθορμητισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή Γυμνασίου Καρδαμύλων, κ. Κοντό Γεώργιο και το διδακτικό προσωπικό για την συνεργασία, την φιλοξενία και τον ζήλο που επέδειξαν για την σωστή μαθησιακή και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου. Ακολουθούν και άλλες εκδηλώσεις, ανοιχτές προς το κοινό, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου : Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α. Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.


Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), kmpsy@kpechios.gr

Πηγή: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

https://kpechios.gr/ta-nea/28-deltia-typou/248-i-kiniti-monada-psyxikis-ygeias-sta-kardamyla?fbclid=IwAR2uVm6YHvNgUUaSMb0oAKYsLr8NrHC8r8hNZljOHfMRfNtVZtvPh3JxJkY

© 2019 frrokai.gr • Σχεδιασμός και Κατασκευή ιστοσελίδων • Chiosstartup BY • webpromotion •