Προβλήματα Διατροφής: Επιρροή Στο Σώμα Και Στην Ψυχή-ΚΜΨΥ Χίου

Δημοσιεύτηκε στις 23/04/2019    

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ...

η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, πραγματοποίησε εκδήλωση – ομιλία με τίτλο: "Αlzheimer...έτσι λέγεται; Δεν θυμάμαι!", την Τρίτη 26/9/2017 - ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Σωματείου Καλλιμασιάς "Η Πρόοδος" , με ελεύθερη είσοδο.

Το παρόν έδωσαν πάνω από 50 άτομα,οι περισσότεροι εκ των οποιων φροντιστές, όπου ενημερωθηκαν για τη νόσο Alzheimer μέσα απο ομιλία και προβολή βίντεο animation. Aκολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.

Δείτε εδώ την ομιλία σε powerpoint

Την οργανωτική επιτροπή αποτελούσαν: Χριστίνα Δρίζου - κοινωνική λειτουργός, Εύα Καλαντζή - ψυχίατρος, Φωτεινή Ελβίσα Φρροκάϊ – ψυχολόγος και Μαρία Δαμασιώτη –νοσηλεύτρια.Οι άνθρωποι που εκδηλώνουν διαταραχές πρόσληψης τροφής συχνά χρησιμοποιούν την τροφή ως μέσο αντιστάθμισης συναισθημάτων τα οποία, διαφορετικά, θα τους κυρίευαν ή θα ήταν δύσκολο γι αυτούς να τα αντιμετωπίσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι υιοθετούν συμπεριφορές όπως η δίαιτα, η επεισοδιακή υπερφαγία και οι αυτοπροκαλούμενοι εμετοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν οδυνηρά συναισθήματα. Εν τέλει όμως, αυτές οι συμπεριφορές καταστρέφουν τη σωματική και συναισθηματική τους υγεία, εκμηδενίζοντας παράλληλα το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, της ικανότητας και του ελέγχου.

 

Πηγή: "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου" (https://kpechios.gr/ta-nea/51-kiniti-monada-psyxikis-ygeias-xiou/533-provlimata-diatrofis)

© 2019 frrokai.gr • Σχεδιασμός και Κατασκευή ιστοσελίδων • Chiosstartup BY • webpromotion •